Brug for nyt udstyr til dit barn? F.eks. ny autostol, barnevogn, klapvogn eller baby stol? Valgmuligheder er rigtig mange når vi taler babyudstyr og det kan ofte være svært at finde rundt i hvad man har brug for og hvilke blot er lir. Vi ser her nærmere på noget af det mest almindelige inden for baby udstyr og tilbehør. Hvad skal man så gå efter når der skal handles barnevogn, pusletaske og den slags? Et godt sted at starte er at gå efter de kendte og klassiske mærker, her ved man at kvalitet og sikkerhed er i top. F.eks. er er et af de mere populære babymærker her i Danmark Stokke, et godt gammel mærke der forbindes med kvalitet, en af grundene er at meget af det kan bruges helt fra spæd til 4-5 års alderen. Men hvad er de mest populære typer af børneudstyr?

 

 

Autostol

En autostol eller autosæde er en stol du placeret i bilen til at beskytte din baby i tilfælde af uheld. Den er lovpligtig at bruge indtil barnet er mindst 135 cm. Der er meget stol forskel på kvaliteten af autostole, både inden for komfort men også sikkerhed, derfor er ofte ikke her pengene skal spares.

 

Højstol

En højstol bruges til at få babyen til at sidde spisebordet samme med resten af familien, en ting der er uundværlig i et hvert hjem.

Vugge

Vuggen har i mange år været brugt som et redskab til at få den lille til at sove. Den vuggende bevægelse er med til at få barnet til at falde hurtigere til ro eller i søvn.

Tremmeseng

Da ikke alle ønsker at bruge en vugge eller når ens baby bliver for stor til vuggen er en tremmeseng det eneste rigtige sted for en baby at sove. Tremmer gør at barnet ikke falder ud af sengen eller kraver ud af rummet.

Kravlegård

Lige som ved tremmesengen bruges kravlegården til at holde styr på hvor ens barn er. En kravlegård er en lille lejeplads hvor barnet i trykke rammet kan ligge og muntre sig med sit legetøj.

Skråstol

Skråstolen bruges til at sikre dit barn en optimal side stilling, således at barnets ryg støttes og den samtidig kan sidde behageligt. Skal man være lidt mere smart, sætter man små plastik smykker på stolen, som kan være med til at gøre den lidt mere spændende at se på.

Bæresele

I mange tilfælde kan det være besværligt med en barnevogn, f.eks. i bussen eller toget og her kan en god bæresele være guld værd. Du placeret barnet i bæreselen og kan derefter nemt bære rundt på ham eller hende uden at blive træt i skulder og arme på samme måde som hvis du blot bar barnet på armen. Derudover opnår barnet den ekstra følelse af tryghed ved at kunne mærke din krop.

Pusletaske

Som alle der har børn ved, er det ofte en masse ekstra ting der skal med når man er ude med sin baby, ting som bleer, vådservietter, sutter, mad osv. er ting man ikke kan undvære når man ude. Her kan en Pusletaske være god til at holde samling og styr på disse ting og er en af de mest simple og alligevel effektive former for babyudstyr.

Puslebord

Skal barnet skiftes kan det ofte være nemmere på et puslebord end f.eks. sofa eller køkkenbordet, ofte er der specielle lommer og rum i et puslebord hvor man kan opbevare forskellige typer af tilbehør, hvilket gør det meget nemmere at skifte baby.

Barnevogn/Klapvogn/Combivogn

En barnevogn har i lang tid være det mest benyttede babyudstyr herhjemme. Den er nem at køre med når man skal rundt og et behageligt sted for barnet at sove. Klapvognen er mere ideel til det lidt ældre børn som gerne vil kunne følge med i hvad der sker rundt omkring jer når i er ude. I de senere år er der dukket en del såkaldt combivogne op på markedet, en vogn som hurtigt og nemt babyudstyrkan laves om til enten en klapvogn eller en barnevogn. valg af babytøj og smykker