Valg af klapvogn

Der er rigtig mange forskellige klapvogne på marked, så for mange kan det godt virke som et stort valg når man skal ud og købe sin første klapvogn. Hvilket mærke skal man lige vælge? hvor meget skal man bruge på klapvognen, hvilke funktioner skal den have? hvilket ekstraudstyr har jeg brug for. For nogle føles det næsten som når man skal ud og købe ny bil.

Læs også: BabyLux – Klapvogne

Klapvogn mærker

Her er en kort liste over nogle af de mest populære mærker inden for barnevogne.

  • Mountain Buggy – et af vores absolute favorit mærker inden for klapvogne.
  • Trille – Trille nok mest kendt for deres barnevogne, men laver også nogle ganske udmærket klapvogne og kombivogne i god kvalitet.
  • Babytrold – en fornuftig klapvogn til en god pris.
  • City Elite – god kvalitet, især deres babyjoggere/løbevogne er rigtig gode, prisen er dog lidt høj.
  • Thule – laver nogle ganske fornuftige klapvogne som godt kan anbefales.
  • Odder – endnu et mærke som nok mest er kendt for deres barnevogne, men Odder laver også nogle flotte klapvogne.
  • Teutonia – en klapvogn som efter vores mening er lidt for dyr i forhold til kvaliteten.
  • Hauck – en billig klapvogn som faktisk er ok til prisen.

Billig eller dyr klapvogn?

Skal du vælge en billig model eller betale lidt mere for den? Det afhænger lidt af dit budget og hvor meget du skal bruge den.
Vælge du den billige model, er komforten ikke helt den samme som med de dyre modeller. Både for dig som skal køre med den, og for dit barn som sidder i den. Designet er ofte også flottere på de dyre modeller, præcis som med biler. Så bruger du ofte din klap-vogn, så bliver det hurtigt træls at køre rundt med en alt for billig model. Vil du spare lidt på prisen på klapvognen, så hold øje med nogle gode klapvogn tilbud eller udsalg. Der er ret tit af en af de mange babybutikker køre udsalg på klapvogne.

barnevogn i guld - læs mere hos babylux

Almindelig eller paraplyklapvogn?

Skal du så købe en traditionel vogn eller en af de små paraplyklapvogne? Det korte svar er en af hver. Paraplyklapvognen er genial til en tætpakket bus eller bil. Den fylder ikke ret meget og er derfor rigtig god til at have med til de situationer hvor barnet bliver træt af at gå, og gerne vil køres lidt. Eller hvis man er på tur og der er småt med plads til bagage. Her er det nemlig ofte at en standard klapvogn fylder alt for meget til at have med og en paraplyklapvogn er rigtig praktisk. Til almen brug vil jeg dog til en hver tid foretrække en almindelig model.

Kombivogn eller klapvogn?

Du har måske haft kig på en Trille kombivogn eller Mountain Buggy kombivogn og tænkt om det ikke var et bedre køb end en både en barnevogn og en klap vogn. Det korte svar er, jo det kan den sagtens være. Køber du en kvalitets kombivogn, får du nemlig både en god barnevogn og klapvogn i et. Det kan være god måde at spare lidt plads og penge på, og netop derfor ser vi også flere og flere der vælger en kombivogn.

Tvillingeklapvogn / søskende klapvogn

Har man tvillinger eller søskende som er tæt på hinanden aldersmæssigt, kan det give god mening med en tvillingeklapvogn så du kan have begge med på engang. Søskende klapvognene er blevet ret populære over de senere år, da det giver dig mulighed for at have begge børn med på en gang. Noget som ikke er muligt med almindelige klapvogne. Du skal dog være opmærksom på at tvillingeklapvogne fylder noget mere, og kan være svære at få med på tog, bus eller i bilen. Men til ture hjemmefra er de ofte ret geniale.

Udstyr til klapvogn

Lige som til barnevogne kan du også få en del ekstraudstyr til klapvognen. Noget af det mest benyttede er regnslag til klapvogn og myggenet til klapvogn, men der er faktisk rigtig mange andre ting du også kan få, holder til ipad, drikkevare, tasker og meget mere.