Smykker og accessories til børn

Flotte smykker til børnVi iklæder os smykker fordi vi syntes de er pæne og de dermed kan være med til at forbedre vores udseende. Især kvinder har det med at pynte sig med smykker, og af samme grund, er der også mange mødre som syntes at det vil være rigtigt sødt til den lille, med en flot halskæde i sølv, eller et pænt lille armbånd. Ringe benyttes ikke til de helt små, men en pige på 7-8 kan sagtens gå en et par fine ringe. Hvad med en lille smart kæde til bamsen eller et sødt hårspænde? Men hvad skal man lige være opmærksom på hvis man overvejer at købe et smykke eller accessories til sit barn?

Sikkerhed med børnesmykker

Som med alt andet til børn, så er sikkerhed det vigtigste punkt når det handler om at købe nye ting til barnet. Er det et mindre barn, så syntes jeg personligt at det ikke bør bruge smykker overhoved. Vil man alligevel gerne have lidt pænt til den lille, så undgå ting som halskæder, øreringe og den slags, men nøjes med et lille armbånd, som ikke sådan lige kan pilles af. Brug almindelige fornuftig sans når du køber smykker til dine børn.

flot sølv baby halskæde

Undgå smykker med Nikkel og bly

En anden ting som er ekstrem vigtig, er at undgå smykker (eller andet som barnet kommer i kontakt med for den sags skyld), der indeholder bly eller nikkel. Bly siger lidt sig selv, da det jo er et giftigt metal for både børn og voksne. Nikkel derimod er som oftest ikke direkte skadeligt for barnet, og de fleste mindre børn har nikkelallergi. Men brug af nikkel, i en tidlig alder, kan være med til at fremme udviklingen af Nikkel allergi, så derfor anbefales det, at man ikke giver sine børn nikkel produkter. Det er ofte i billige smykker at man skal være opmærksom på om de indeholder Nikkel eller ej. Er man i tvivl, så kan du for omkring 100 kroner, købe et simpelt test set i butikker som Matas eller på apoteket, som du kan bruge til at teste produkterne med selv.

Dyre eller billige smykker?

Dyre smykker er ofte lidt spild at købe til de helt små, da de ret hurtigt vokser fra smykket, samt ret stor chance for at smykket bliver væk eller ødelagt. Derimod skal man heller ikke købe for billigt, da pris og kvalitet jo ofte hænger sammen, samt chancen for at de indeholder Nikkel er større. Så en mellem kvalitet er ofte det bedste valg når vi snakker børn.

Hvor kan man købe?

Som regel kan man spare lidt penge på at købe sine smykker online i webshops som f.eks. Henrik Ørsnes, Zeva eller Chanti. Dog er det nogle gange meget rart, at man har mulighed for at se det rigtigt, og prøve at holde det, inden man beslutter sig. Er man ikke tilfreds med det man har købt, er det også tit lidt nemmere at få det byttet i en lokale butik.