Klapvogn

Klapvogn bumbleride indie i sort/gårEn klapvogn falder ind under kategorien essentielt babyudstyr for mange forældre. Ganske vist er der nogle der foretrækker andre transportmidler som bæreseler, kombivogn eller at bruge barnevognen længe nok til barnet selv kan gå.
Men faktum er at klapvognen passer rigtigt godt ind på det tidspunkt hvor barnet så småt er begyndt at kunne gå, men stadig ikke har kræfterne til de lange ture. Her er det rart at kunne klatre op i klapvognen og slappe af i de små ben når man bliver for træt til at gå selv.
Også for forældrene er en klap vogn et rigtig godt redskab, ikke alene er det utrolig praktisk at kunne placere barnet i klapvognen når den lille er træt og pylret, men du kan også have ting som bleer, ekstra tøj, madvare og meget andet under klapvognen når i er afsted på tur. Men hvilken klapvogn skal man så lige vælge, hvilken er den bedste til ens behov? Lad os kigge lidt på mulighederne der er for at finde den helt rigtige model til jeres behov.

Køb den perfekte klapvogn her hos BabyBob

Enkelt klapvogn eller tvillingeklapvogn?

Langt de fleste forældre kan fint nøjes med den klassiske klapvogn til et barn, men der er også mange som enten har børn hvor alderen er tæt nok på til at man har brug for en vogn til begge, man har fået tvillinger eller er dagpleje mor for 2 børn. Heldigvis er det ikke det store problem mere, da der findes et rigtig godt udvalg af tvillingeklapvogne eller søskende klapvogn som de også kaldes. Disse er virkelig brugbare hvis man har 2 børn der bruger klapvogne, da du nemt kan have begge i samme vogn uden at den fylder ret meget mere.

Traditionel vogn eller paraplyklapvogn?

Ofte står valget imellem den traditionelle klapvogn og en paraplyklapvogn. Fordelen ved den almindelige model, er at den som regel er noget mere solid og robust at køre rundt med, har kraftigere hjul og derfor har nemmere ved at komme frem i ujævn terræn. Fordelen ved paraplyklapvogn er at den er utrolig let, nem at pakke sammen så den næsten ikke fylder noget, hvilket gør at den nemt får plads i bilen, i bussen eller flyveren. Mange kalder den af den grund også en rejseklapvogn.
Så er man typen som tager bussen ind til byen med sit barn, kan man med fordel vælge en paraplyklapvogn.
I mange tilfælde har man dog både en paraplyklapvogn og en almindelig. Og dette er som regel ikke noget større problem da en paraplyklapvogn falder ind under begrebet billig klapvogn.
Er man den mere sporty type, kunne man også overveje en løbeklapvogn eller baby jogger.

Klapvogn eller Kombivogn?

Skal man ud og købe barnevogn, så kan man her med fordel overveje en kombivogn. En kombivogn er en vogn som kan laves om fra barnevogn til klapvogn. Der er 2 forskellige lifte med til en kombivogn, som kan udskiftes efter behov. Det er en billigere løsning end både at skulle købe en barnevogn og en klap-vogn. Derudover kan den være rigtig god i overgangen mellem klapvogn og barnevogn. Vi ser faktisk flere og flere forældre som foretrækker en kombivogn over den klassiske løsning med 2 vogne.

Mærke/brand

Der findes en masse forskellige mærker inden for klapvogne, i forskellige designs, priser og kvalitet. Så hvad skal man vælge her?
Lad os se på nogle af de mere kendte mærker inden for klapvogne.

  • Emmaljunga
  • City elite
  • Stokke
  • Rømer
  • Teutonia
  • Bumbleride
  • Thule
  • Babytrold
  • Bugaboo

Der er selvfølgelig mange flere mærker, men overstående dækker en ret stor del af solgte klapvogne i Danmark.
For mange er det at købe en klapvogn lidt som at købe en bil. Det skal gerne være et bestemt mærke, nogle vil gerne have et kvalitets mærke som en Bugabo Fox Classic eller Emmaljunga NXT90 F, og har ikke noget i mod at betale lidt ekstra for det. Andet foretrække f.eks. en Bumbleride Indie hvor du får en glimrende kvalitet til en fair pris.
Det man betaler for her, er igen som med biler, ekstra komfort og kvalitet samt designet på klapvognen. Når man køre med Emmaljunga NXT90 F og en Basson Scoop kan man tydelig mærke forskel på hvilken klap vogn man køre med.
Men hvad skal man så lige vælge, når der nu er så mange forskellige mærker at vælge imellem?
Er pengene ikke noget problem og går man op i stil og design, så overvej en af luksus modellerne, da du her får en virkelig høj kvalitet, masser af ekstra detaljer og finesser, samt en bedre komfort for dig som bruger og for dit barn der skal ligge i den.
Ellers kan de fleste fint klare sig med en mellemklasse model som f.eks. en Bumbleride indie.
Det afhænger også af hvor meget du skal bruge klapvognen, er det udelukkende til små ture nu og da, så er der ingen grund til at betale alt for meget for en, men er det noget du skal bruge dagligt så brug lidt ekstra på at få en model som både dig og dit barn bliver glad for. Evt. supplere med en paraplyklapvogn, når i skal med offentlig transport og det kan være svært at få en større model med. Er du ude efter en dyr model kan du med fordel holde købe i god tid og holde øje med om der ikke kommer et godt klapvogn tilbud på lige netop den model du er ude efter.

barn med paraplyklapvogn

Ekstraudstyr til klapvogn

Når man har besluttet sig for hvilken model man gerne vil have, hvad har man så brug for eller mulighed for at få af ekstraudstyr dertil? Med mindre det er en varm sommer, så går man faktisk ikke helt galt med en kvalitets kørepose til klapvogn. Den beskytter dit barn mod vind og kulde på de kolde og våde dage, og med det danske vejr er det yderst brugbart. Et regnslag til klapvognen er heller ikke en dum ide, så har du mulighed for at beskytte dit barn mod regnen skulle vejret skifte mens i er ude og køre.
Er i familien som ofte er på tur i naturen eller skoven så er et myggenet eller insektnet til klapvogn bestemt heller ikke en dum ting, det er ikke noget værre end at se sit barn blive stukket adskillige gange af myg eller andre insekter, og med et myggenet er det heldigvis ret nemt at undgå dette.
Derudover findes der også tilbehør som kopholdere, paraplyer og masser af andre små niche produkter, som en stor del aldrig vil få brug for.

Købe klapvognen online eller lokalt?

Når man så har besluttet sig for hvilken model man gerne vil have, skal man så købe den lokalt, eller i en af de mange online webbutikker med babyudstyr? Der er både fordele og ulemper ved begge løsninger.
Køber du i din lokale butik, kan du ofte få klapvognen med, med et samme. Dette er godt hvis du står og skal bruge den nu og her, men ofte køber man jo en vogn i god tid. Du har også mulighed for at få rådgivning i butikken, hvilket både kan være en fordel og en ulempe. Det sker ret tit af man kommer ind i en babybutik for at købe en vogn til 3.000 som man har haft set på, og inden man forlader butikken har sælgeren solgt dig en helt anden model til 4.000. På nettet kan du i ro og fred kigge de forskellige modeller igennem, læse specifikationerne og tage den tid du har brug for, for at beslutte dig. Her kan du også nemmere sammenligne de mange modeller og finde den klapvogn du syntes lyder mest interessant i forhold til dig behov og budget. Men benyt kendte butikker som BabySam, Jollyroom, BabyBob eller ønskebørn, så er du sikker på at tingene er som de skal være.
Priserne på nettet er til tider også billigere og man spare typisk 5-15% ved at købe sin klapvogn online frem for lokalt.