Fordele ved en bæresele

onsdag, oktober 4, 2017 @ 11:10 AM
posted by mic

Et af de mest populære typer af babyudstyr nu om dage, er en bæresele. Udover en god klapvogn eller barnevogn, så er bæreselen noget som mange nye forældre finder uundværlig når den lille nye er kommet ind i hjemmet.

Derfor bør du bruge en bæresele

En af de vigtige grunde til at bruge en bæresele, frem for blot at efterlade barnet i barnevognen, er den nærhed man som forældre får med sig barn. Det at man hele tiden kan mærke barnet, og barnet kan se dig er for mange en rigtig god ting. Derudover giver en bære sele dig en frihed, som du elles ikke ville have, hvis du blot bar rundt på barnet. De fleste mødre (eller fædre for den sags skyld), har sikkert haft et barn som ikke ville sove eller falde til ro. Dem bedste løsning her har så været at tage barnet op på armen og bære rundt på det i en halv eller hel time. Men her har du skulle fokusere 100% på barnet, og ikke kunne bruge dine arme. Ved at benytte en bæresele, har du pludselig langt mere frihed, mens du samtidig bære rundt på dit barn.

Læs også: Hvordan man finder den bedste bære sele

Nærheden

Ikke alene er det nemmere for dig at bære barnet i en bæresele frem for på armen, men det er også sundt for din baby.
Da barnet var inde i moderen, var det van til at høre sin mors hjerteslag og stemme. Når barnet ligger i en bæresele, er dette det tættest barnet vil komme på den oplevelse igen, og det giver en utrolig stor tryghed. Det er også en vigtig del i at bonde med sin mor eller far.
Barnet ligger sikkert og trygt i bæreselen, og da børn i den alder jo har et meget begrænset synsfelt, er det også trygt for barnet faktisk at kunne se sin mor eller fars ansigt mens de bære rundt på den lille. Den type af nærhed vil man ikke få i en barnevogn eller klapvogn, hvilket er en vigtig grund til at bæreseler er blevet så populære.

Læs også: Barnevogn eller bæresele – hvad bør jeg vælge?

Frihed

Den anden fordel ved bæreselen er selvfølgelig friheden. Det at man har sine arme fri til at lave forskellige ting som at vaske op, gøre rent, handle ind osv. Noget som også kan være ret svært hvis man skal bære rundt på barnet eller det er i en barnevogn.
En bæresele giver også en ekstra frihed når man er ude. Ofte kan det være svært at få sin barnevogn med i bilen, eller endnu værre på en overfyldt bus eller tog. Her vil det igen være noget nemmere med en bæresele. Er man ude og gå i naturen, og terrænet ikke lige er til en barnevogn, så vil bæreselen igen være et uundværligt stykke babyudstyr.

Hvordan vælger man den bedste bæresele?

Start med at se efter en bæresele, hvor barnets position er tæt på den naturlige føtale stilling. Dette hjælper med til at barnet udvikler en naturlig holdning på sine hofter, i sine første 6 måneder.
Da det også skal være behageligt for dig som forældre at benytte bæreselen, bør du gå efter en ergonomisk bæresele, som kan justeres. Her vil et mærke som Ergobaby, være et oplagt valg. Ellers risikere man hurtigt at få ondt både i ryggen og skulderne af at bære rundt på barnet.
Nogle gange må det gerne gå lidt hurtigt at få barnet placeret i bæreselen, så man kan få lidt ro eller komme afsted i en fart. Så en god bære sele, er en som er nemt og hurtig at få spændt på og placeret barnet i.

Det første stykke tid i barnets levetid, vil det være bedst med en bæresele, hvor barnet har ansigtet ind i mod sine forældre. Men i takt med at han eller hun bliver ældre, og mere nysgerrig, vil det være bedre med en hvor barnet kan se ud i mod verden. Så derfor vil det være en god ide at kigge efter en bæresele, hvor begge retninger er muligt.

Det vigtige er at man vælger en bæresele, som er behagelig for både dig og dit barn. Gerne en justerbar sele, som kan bruges i mange måneder, så man slipper at skulle udskifte den efter nogen tid. Som du kan se, så er der en del fordele ved at benytte sig af en bære sele, og også god grund til at den er blevet så populær over de senere år.