Bør man vælge en bæresele eller barnevogn?

torsdag, september 14, 2017 @ 02:09 PM
posted by mic

Bæreseler - et godt valg for både dig og dit barnEn af mine bedste minder med mine to piger, var den specielle nærhed, jeg følte med dem de første par måneder af livet. Da jeg fik min søn for 10 år siden, var hele ideen om bæreseler, baby rygsække og andre former for baby transport en den klassiske barnevogn en radikal idé som kun var for de lidt mere alternative forældre. Men da pigerne blev født, var bæreseler og baby slynger kommet langt, og der var mange på markedet som hyppigt blev brugt af de fleste forældre. Jeg har nu prøvet begge dele. Både den klassiske barnevogn og klapvogn, men også forskellige typer af bæreseler og babyslynger. For ikke så mange år siden, det det 2 forskellige typer forældre som brugte disse typer af baby transport. De mere traditionelle forældre benyttede som regel barnevogn eller klapvogne, og skulle de være lidt eksperimenterende så kunne de lige strække til til en kombivogn. De mere liberale og alternative benyttede i stedet bæreseler, Nu om dage er der ikke længere disse stereotyper forbundet med valget af baby transport.

Barnvogn eller bæresele til din baby?

Nu om dage dømmes en kvinde ikke af den måde hun bærer hendes baby på, eller om hun vælger at amme offentligt eller at bruge en flaske. Hun er mere fri til at gøre, hvad hun føler, er bedst for hendes baby og hvordan hun selv mener tingene skal gøres. Nye mødre er ofte tilbøjelige til at være de mest flittige skabninger på denne planet. Allerede længe før deres baby er født, bruger hun lange timer på internettet på at efterforske hver eneste mulighed, der vil påvirke barnets liv. Alt lige fra valg af babysele, barnevogn, vuggemodel til farven på børneværelset.
Du kan være sikker på, at hun har gennemgået hver sikkerhedsrapport om alle autostole eller klapvogne, der nogensinde er lavet… Præcis som en god forældre burde.

Fordele ved at bruge en bæresele

Når det kommer til et af de mest grundlæggende valg, nemlig hvordan man bærer sin baby, afhænger valgene af hendes behov. klapvogne og barnevogne er det, vi som regel vælger når vi er på farten. Baby bæreseler har dog mange andre fordele. Babyer elsker putte sig tilrette i et varmt livmoder-lignende miljø. Barnet bliver også trøstet af deres mors lugte og hjerteslag.
Personligt syntes jeg at mit barn var meget mere aktivt om eftermiddagen når det havde hvilket i en babysele inden, frem for i klapvognen. Jeg fandt hurtigt ud at fordele ved at have hænderne frie, mens man stadig kunne bære rundt på sit barn i en babysele. Det var også slut med trætte og ømme arme, som jeg normalt ville have efter at have båret rundt på barnet i længere tid. Så for mig var det at kunne bruge en bære sele, en stor lettelse.

Sådan vælger du den perfekte barnevogn

Fordele og ulemper

En anden fordel ved at benytte en bæresele frem for en barnevogn, at at barnet hele tiden kan se dit ansigt. Bæreselen giver mulighed for mere direkte øjenkontakt og evnen til at studere dine ansigtsudtryk, en vigtig del af spædbarnsudvikling. Husk på at et spædbarn kun ser ting som er under en meter væk i starten, evnen til at se dig på afstand er noget som først kommer med tiden. barnet har derfor brug for visuelle stimulering, når de ikke kan se længere. Derfor vil et barn i barnevogn, ofte kun ser en sløret udgave af sin mor eller far i et godt stykke tid. Så ved at benytte en bæresele, er man over dette problem, og kan stimulere ens barn meget bedre.

Men hvad hvis vi snakker bekvemmelighed? Ligger et barn lige så godt i en bære sele, som i en barnevogn? Det afhænger lidt af hvad man skal. Jeg fandt hurtigt ud af at til ture som ikke var på fast underlag, f.eks. en kort vandretur eller camping ture, når jeg skulle støvsuge eller lignende, så var bæreselen et kæmpe plus og klart det bedste transport middel. Alle de steder hvor der ellers ville være svært at komme rundt med en barnevogn, var pludselig ikke længere et problem. Den var dog lidt uhåndterligt på shoppingture. Når man var nødt til at nå frem til ting eller bøje sig for at samle noget op. Så til shopping (med mindre det var i alle de helt små butikker), var barnevognen faktisk at foretrække. Også fordi den nemt kunne bruges til at transportere de vare jeg så endte med at købe. Er man ude på en længere tur, så kan det godt være hårdt for skulder og ryggen at bære rundt på sit barn i længere tid. Her vil en barnevogn også ofte være at foretrække, da den jo ikke skal bæres på samme måde.

Så hvad er den bedste form for transport til sin baby – en bæresele eller en barnevogn? Mit svar vil være få en af begge slags, du vil bestemt ikke komme til at fortryde det.